Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012


Η διάλεξη του Ν. Λυγερού στην Αλεξανδρούπολη "Οι θέσεις εργασίας της ΑΟΖ" (video)
 τώρα ποιός είναι ο αξιότιμος Λυγερός, , αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Τζόβενο μεν ...αλλά λέει στρογγυλά πράγματα Καλά κάνει κι ο Εβρίτης Θανάσης Ζωγράφος ... που ζωγραφίζει παραστατικά τις σκέψεις του εν λόγω .."καθηγητή "Στρατιωτικών ¨Σχολών...

Ρεπορτάζ: Θανάσης Ζωγράφος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Νίκου Λυγερού στην Αλεξανδρούπολη με θέμα "Οι θέσεις εργασίας της ΑΟΖ".
Ένα ζήτημα που από ότι φάνηκε θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια καθώς οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες μελλοντικά θα αποτελέσουν και στην Ελλάδα κύρια πηγή απορρόφησης εργατικού δυναμικού σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ν. Λυγερός. Το Thraki Life News ήταν εκεί μετά από πρόσκληση του Ν. Λυγερού και σας μεταφέρουμε πιστά όσα την διάλεξή του.
Στην ομιλία του αρχικά έκανε λόγο για τα δύο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν έντονα την Θράκη, για την επένδυση εξόρυξης χρυσού καθώς και για το θέμα της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης εκθέτοντας τις δικές του απόψεις.
Αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Ελλάδα έχει την 2η μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου κάτι που οφείλεται στα πολλά νησιά της και υπογράμμισε πως στην πραγματικότητα είναι τεχνικά αδύνατο να μας αποβάλλουν από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση λόγω της ΑΟΖ σε συνάρτηση με την γεωστρατηγική μας θέση.
Η Ελλάδα όπως χαρακτηριστικά είπε αποτελεί έναν ενεργειακό κόμβο, γνωστοποιώντας στο κοινό πως το Φυσικό Αέριο που βρέθηκε στην Κύπρο θα περνά αναγκαστικά από την χώρα μας. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο έχει πραγματοποιηθεί κρατική συμφωνία που προγραμματίζει την ένωση Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας μέσω ειδικού ηλεκτρικού καλωδίου το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και θα μεταφέρει ρεύμα παραγόμενο από την καύση φυσικού αερίου των ΑΟΖ.

Εκτενέστερα ανέπτυξε ωστόσο την δυναμικότητα ελληνικών και κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τα διεθνή δεδομένα και την ανάγκη επίσημης οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ.
Μπορείτε να παρακολουθήστε ολόκληρη την διάλεξη του Ν. Λυγερού και τα όσα σημαντικά διατύπωσε στο video που ακολουθεί.
http://youtu.be/jlmfCE18Xe4
YouTube - Βίντεο από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου